2. Vinn en Facebook-workshop!

Har du stenkoll på Facebook?

Med över 800 miljoner aktiva användare blir Facebook en allt vanligare marknadsföringskanal för företag. Facebook är ständigt under utveckling och det kan vara svårt att hänga med i svängarna. Designen görs om titt som tätt, det kommer nya inställningar, funktioner läggs till och tas bort. Därför vill vi idag dela med oss av ett tips till alla er som är administratör på en Facebook-sida, eller Fan Page.

Visste du att man kan välja en startsida? En självklarhet för vissa men inte för alla.

Hur gör man?

  1. Gå in på Facebook-sidan som ska redigeras
  2. Klicka på "Redigera sidan" och välj "Hantera behörigheter"
  3. Under inställningarna finns något som heter "standardmålsflik", eller "Default Landing Tab". Välj den flik som besökarna ska mötas av.
  4. Spara

Vilken flik ska man välja då? Det bästa är att skapa en egen flik med en så kallad Fan Gate. Då har man möjlighet att anpassa sitt budskap. Med Fan Gates kan man nämligen välja att visa ett innehåll för sina fans och ett helt annat för andra besökare som ännu inte gillat sidan. Med egna flikar kan man dessutom göra sin sida mer personlig.

TÄVLING!

Vill du veta mer om hur du, ditt företag eller organisation kan använda Facebook? Maila en motivering till varför just du ska vinna en timmes Facebook-workshop fylld av tips, tricks och inspiration med AGoodId till jul@agoodid.se senast den 4/12 2011.

Juryn består av AGoodId:s medarbetare vilket borgar för professionalism, seriositet och total objektivitet.

Visa fler